Filosofia

Per una gastronomia sostenible.

Quan el 2011 ens vam unir al moviment Slowfood, vam decidir que la nostra seria una cuina «sostenible i saludable, amb ingredients de proximitat, de temporada, ecològics i de comerç just» i ens vam proposar fer-ho sense renunciar a l’ambició gastronòmica.

Des d’aleshores hem anat fent una feina constant de recerca des de l’origen del producte, passant per la cuina i fins a arribar a la taula. Amb aquests criteris treballem, per exemple, perquè la presència vegetal a la nostra cuina sigui la que correspon a una dieta sostenible, i que alhora sigui variada, sorprenent, i rica en matisos. Treballem des de l’origen del producte, de costat amb pagesos ecològics locals, que ens acompanyen en la nostra recerca, recuperant antigues varietats i cultivant-ne expressament per a nosaltres, buscant la singularitat en cada producte. O aprofundint en la complicitat i la coordinació amb els nostres ramaders, exemplars en practiques indispensables per la conservació del medi ambient i la vida rural. O descobrint i cooperant amb viticultors del país que comparteixen els nostres criteris de producció. I a la cuina investigant i perfeccionant tècniques i receptes per a fer arribar tots aquests excel·lents productes de temporada als nostres plats amb tot el seu potencial.
Podeu veure alguns dels nostres productors al mapa de la nostra web www.gatblaurestaurant.com/proveedors

Avui són moltes les veus que reforcen les raons de la nostra tria, metges, pensadors, governs, organitzacions internacionals… i som cada dia més els que apostem perquè aquests criteris regeixin la nostra alimentació, més enllà d’una tendència o d’una moda aquest plantejament és ara, més que mai, una necessitat. Però és sobretot gràcies a la vostra complicitat que podem i volem seguir aprofundint en aquesta feina i aquesta recerca continua per a fer una cuina sostenible amb qualitat gastronòmica.

Jo Mestres i Pere Carrió

tooltip