Filosofia

GATBLAU Restaurant ,

SlowFood Barcelona des del 2011,

We’re smart green guide , 5 radishes (millor restaurant vegetal d’España 2020)

Premi Josep Mercader 2021 trajectòria Restaurant sostenible  GASTRONOMIC FORUM Barcelona

Compromís per a la sostenibilitat Biosphere 2022

Per una gastronomia sostenible.

Fa més de 10 anys quant ens vam unir al moviment Slowfood i vam decidir que la nostra seria una cuina «sostenible i saludable, amb ingredients de proximitat, de temporada, ecològics i de comerç just» i ens vam proposar fer-ho sense renunciar a l’ambició gastronòmica.

Des d’aleshores hem anat fent una feina constant de recerca des de l’origen del producte, passant per la cuina i fins a arribar a la taula. Amb aquests criteris treballem, per exemple, perquè la presència vegetal a la nostra cuina sigui la que correspon a una dieta sostenible, i que alhora sigui variada, sorprenent, i rica en matisos. Treballem des de l’origen del producte, de costat amb pageses ecològics locals, que ens acompanyen en la nostra recerca, recuperant antigues varietats i cultivant-ne algunes expressament per a nosaltres, buscant la singularitat en cada producte. O aprofundint en la complicitat i la coordinació amb les nostres ramaders, exemplars en practiques indispensables per la conservació del medi ambient i la vida rural. I a la cuina investigant i perfeccionant tècniques i receptes per a fer arribar tots aquests excel·lents productes de temporada als nostres plats amb tot el seu potencial.
Podeu veure alguns dels nostres productors al mapa de la nostra web www.gatblaurestaurant.com/proveedors

Avui són moltes les veus que reforcen les raons de la nostra tria, metges, pensadores, governs, organitzacions internacionals… i som cada dia més les que apostem perquè aquests criteris regeixin la nostra alimentació, més enllà d’una tendència o d’una moda aquest plantejament és ara, més que mai, una necessitat. Però és sobretot gràcies a la vostra complicitat que podem i volem seguir aprofundint en aquesta feina i aquesta recerca continua per a fer una cuina sostenible amb qualitat gastronòmica.

Jo Mestres i Pere Carrió

tooltip