Filosofia

La cuina del gat és una cuina sostenible i saludable, amb ingredients de proximitat, de temporada, ecològics i de comerç just.

Ha de donar la volta al món una hortalissa? Ha de passar per tres intermediaris?
Comprem les nostres verdures directament al productor, i així reduïm els intermediaris i el consum de petroli. Un producte amb més gust i més ric nutricionalment, collit en el seu millor moment.
En resum, les nostres verdures no han fet 10.000 km de carretera: les comprem al Tros d’Ordal de l’Alt Penedès i els brots i mini verdures al Jordi Ribes de Manresa i les cultiven de manera ecològica.

Calen vint quilos de peix per produir-ne un de sol?
No podem continuar sotmetent les espècies marines en perill d’extinció a la mateixa explotació comercial,
i les piscifactories no són una solució, sinó una part més del problema: per produir un quilo de peix de factoria calen fins a vint quilograms de peix marí. El nostre peix prové de llotjes properes, no és mai d’espècies en perill d’extinció i és pescat majoritàriament amb mètodes sostenibles.

I la carn?
La nostra carn és sempre d’animals alimentats sense transgènics. El porc del Bages, la vedella d’El salt del colom d’Espunyola i de Cal Tomas del Pallars Jussà, el pollastre d’ Ecopollastre de Riuderenes i el xai de Cal Pauet d’Espunyola tenen certificat ecològic CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària Ecològica), que garanteix una alimentació ecològica i unes condicions de vida dignes. El conill al romaní de la franja del Matarranya està alimentat amb cereals locals i sense transgènics.

I el rebost, ecològic!
L’arròs de l’estany de Pals, les farines de Cal Pauet, els fruits secs i llavors de Can Galdrich, els cigrons i les llenties de l’Anoia, la llet i el iogurt de La Selvatana, l’oli d’oliva d’Oleum flumen, els ous del Rull de Can Mas Pons, els formatges de La Cleda, i tots el vins de la nostra carta,…

Comerç just
El nostre cafè, la xocolata i els sucres són de comerç just i d’Alternativa3 de Terrasa.
Comprem procurant seguir aquestes pautes: proximitat, respecte al medi ambient i un preu just tant per al productor com per a nosaltres.
Les condicions de treball han de ser justes per a tothom. Moltes vegades el producte més barat és el que més cost ecològic té. Un consum més pròxim genera riquesa en el territori.

Gràcies per la confiança!
Cada dia ens confieu una part important de la vostra alimentació. Nosaltres volem correspondre-hi fent una cuina sana i equilibrada, però sense renunciar al gust. Cuinem amb poca sal. Cuinem només amb oli d’oliva verge extra. No fem fregits. I cosa encara més important: elaborem tot el menjar que servim. No comprem mai precuinats.

Tots podem fer-hi més per fer una cuina més sostenible i saludable. La vostra confiança ens empeny i ens encoratja a continuar avançant en aquest camí.

El cuiner del gat

(Si teniu algun suggeriment, no dubteu a fer-nos-el arribar en persona, o bé per mitjà del correu electrònic o facebook)

tooltip